NaRAWzeninová mrkvová torta

Dnes je 17. novembra, pripomíname si udalosť, ktorá ovplyvnila naše životy tak, ako máloktorá iná. Áno, mám samozrejme na mysli zamatovú revolúciu, ale aj sa narodil Martin (môj braček a zakladateľ Naturalisu). Ja som oslavovala tretie narodeniny len o tri dni neskôr a babička nám upiekla úžasnú trojposchodovú tortu. Pravda z dnešného pohľadu by som ho svojim deťom asi nedala. Na jej obranu ale musím dodať, že málokoho v tej eufórii zaujímala racionálna výživa. Slávilo sa s množstvom múky, cukru a masla. Ako šiel čas, každoročné kalorické bomby vystriedali ľahšie tvarohové dezerty s ovocím v hlavnej úlohe. My boli spokojnejší a spokojnejší. A pretože dnes chceme byť úplne najspokojnejší a hlavne najzdravší, oslavujeme s domácou naRawzeninovou tortou.
Kategória: Sladké Recepty

Suroviny na prípravu

  • 3 väčšie mrkvy
  • 3 lyžice lucumy v prášku
  • 1 a 1/2 šálky ovsených vločiek
  • 2 šálky datlí
  • 1/2 šálky drveného kokosu
  • 1 lyžička škorice
  • 3 šálky kešu
  • 3/4 šálky ananásového džúsu
  • 1/4 šálky medu
  • 1/2 šálky kokosového oleja
  • štipka soli

Návod na prípravu

  • 1 Mrkvu nakrájajte na kúsky a spolu s mrkvou, datľami, ovsenými vločkami, drveným kokosom a škoricou mixujte, kým zmes nie je lepivá.
  • 2 Potom rozložte na dno tortovej formy a umiestnite na pár hodín do chladničky. Medzitým si pripravte náplň. Kešu na 4-6 hodín namočte. Potom vodu zlejte.
  • 3 Lucumu, ananásový džús, med, kokosový olej a štipku soli vrátane namočených kešu rozmixujte do hladkého krému. Zmes rovnomerne rozotrite na korpus a uložte do mrazničky.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.