Jarná očista so superpotravinami

Zima už je takmer na konci a my sa môžeme konečne tešiť z krásneho počasia. Keďže je nám vďaka slnku dobre na duši, mali by sme dopriať detox aj nášmu organizmu. Ako to docieliť, a ktoré potraviny sú pre nás vhodné? To sa dozviete v dnešnom článku.

Čas na jarný detox

Vonku už začína krásne jarné počasie, príroda nás dobíja pozitívnou energiou a vstáva sa nám do svetla oveľa lepšie, ako tomu bolo v zime. Keďže sa cítime dobre psychicky, mali by sme dopriať odľahčenie aj nášmu telu, ktoré môže byť po zime v určitom útlme. Ako to dosiahnuť? Skúste potraviny, ktoré majú detoxikačný účinok a pripravia telo na ďalšie ročné obdobie.

Na čo slúži detox?

Detoxikácia je proces, pri ktorom sa náš organizmus zbavuje škodlivých látok a toxínov. Náš organizmus sa zbavuje toxínov každý deň. Či už potom, alebo cez pečeň, obličky alebo črevá. Pokiaľ však naše telo zahlcujeme toxíny príliš, tento prirodzený proces sa spomaľuje a musíme mu tak pomôcť my.

Stavte na zelenú

Pri detoxikácii nám môžu byť nápomocné tzv. zelené potraviny. Patrí medzi ne napr. zelený jačmeň ,chlorella čispirulina. Okrem detoxikačných účinkov obsahujú aj antioxidanty, bielkoviny a veľké množstvo vitamínov a minerálov.

Všetky zelené potraviny majú spoločnú jednu vec a tou je chlorofyl. Chlorofyl je zelené farbivo, ktoré sa prirodzene vyskytuje v zelenej zelenine a riasach. Chlorofyl zvyšuje energiu a celkové rozpoloženie tela.

Pokiaľ chceme, aby náš jarný detox prebehol s čo najväčším úspechom a so skvelými výsledkami, mali by sme tomu prispôsobiť aj svoj celkový životný štýl. To znamená, že v priebehu detoxu sa musíme držať určitých pravidiel. Odporúčame sa vyhýbať všetkým priemyselne spracovaným potravinám, nefajčiť, nepiť alkohol, pridať do jedálnička viac zeleniny a celkovo viac zelených potravín. Ďalej je dôležité pridať pohyb a dbať na dostatočný pitný režim, ktorý by mala tvoriť najmä pitná voda [1].

Zdroje:
  • [1] www.indigo-herbs.co.uk/natural-health-guide/benefits/barley-grass
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.