Pohánkové cestoviny s hríbikovou omáčkou

Zostali Vám doma v špajze po lete zásoby sušených húb? Potom rozhodne musíte vyskúšať chuťovo vyváženú hríbikovú omáčku s pohánkovými cestovinami. Pochutnajú si aj ľudia s intoleranciou na lepok.
Kategória: Slané Recepty

Suroviny na prípravu

  •  300 g pohánkových cestovín
  •  200 g hríbikov
  •  2 ks cibule
  •  70 g masla
  •  1 strúčik cesnaku
  •  1 lyžička majoránky
  •  1 lyžička tymiánu
  •  250 ml zeleninového vývaru
  •  150 ml kokosovej smotany
  •  Soľ a korenie na dochutenie

Návod na prípravu

  • 1 Pohánkové cestoviny si uvaríme v osolenej vode. Medzitým si na panvici rozpustíme maslo a orestujeme si na ňom cibuľu a potom pridáme cesnak. Restujeme zhruba 3 minúty.
  • 2 Pridáme majoránku, tymian a hríbiky. Orestujeme, osolíme, okoreníme a pridáme zeleninový vývar. Následne povaríme.
  • 3 Nakoniec pridáme kokosovú smotanu, ktorá omáčku krásne zjemní. Necháme povariť cca 2 minúty a môžeme podávať.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.