Fusel Wheat Bran/Straw Glycosides

Glykozidy z pšeničných otrúb vznikajú glykosyláciou. Je to bezpečná látka využívaná v prírodnej kozmetike. Pôsobí ako emulgátor, rozpúšťadlo a povrchovo aktívna látka. Je súčasťou napríklad micelárnych vôd alebo prípravkov na vlasy ako sú napr. šampóny.
1
2
3
4
5
Kvalita zložky podľa stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / spracovaná prírodná zložka
Symbol kvality:
Použitie:
Emulgátor, rozpúšťadlo
Zložka tiež známa ako:
Fusel Wheat Bran

Popis zložky

Fusel Wheat Bran/Straw Glycosides je látka prírodného pôvodu, ktorá vzniká glykozyláciou (naviazanie molekúl cukru na inú molekulu) alkoholu získaného z hydrolyzovaných pšeničných otrúb a stebiel. V kozmetike funguje ako povrchovo aktívna látka, emulgátor a rozpúšťadlo. Stabilizuje emulzie a súdržnosť ostatných látok. Tiež pôsobí ako pleťový kondicionér. Pokožku pomáha upokojiť a zjemniť. Znižuje tvorenie peny. Ide o bezpečnú a nesenzibilujúcu látku, ktorá je povolená v prírodnej kozmetike. Iba osoby s alergiou na pšenicu by sa jej mali radšej vyhýbať.

Komerčné využitie

  • Micelárne vody
  • Pleťové vody
  • Šampóny
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.