Máte radi torty, ale zároveň chcete obmedziť sladké? Potom musíte rozhodne vyskúšať špenátovú tortu obohatenú mladým jačmeňom. Výborne sa chodia ako raňajky alebo ľahká večera.
1Polentu pripravíme podľa návodu. Do hotovej polenty vmiešame rozotretý cesnak a podľa chuti osolíme. Vložíme do tortovej formy a uhladíme na rovnakú výšku. Posypeme 1/2 strúhaného syra parmezán. Na jemno nakrájanú cibuľku necháme zosklovatieť, pridáme špenát a varíme do zmäknutia. Pridáme na kocky nakrájanú šunku prosciuto, dochutíme soľou a korením.
2Špenátovú zmes zložíme z plameňa a po chvíli do nej vmiešame mladý jačmeň. Navŕšime na základ z polenty a posypeme zvyšnou polovicou nastrúhaného parmezánu.
3Polentu je potrebné nechať trochu vychladnúť, aby držala tvar a dala sa dobre krájať.