Špenátová torta s mladým jačmeňom

Máte radi torty, ale zároveň chcete obmedziť sladké? Potom musíte rozhodne vyskúšať špenátovú tortu obohatenú mladým jačmeňom. Výborne sa chodia ako raňajky alebo ľahká večera.
Kategória: Slané Recepty

Suroviny na prípravu

  • 300 g polenty
  • 300 g čerstvého špenátu
  • 2 lyžice mladého jačmeňa v prášku
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 150 g syra parmezán
  • 100 g šunky prosciuto
  • soľ a korenie

Návod na prípravu

  • 1 Polentu pripravíme podľa návodu. Do hotovej polenty vmiešame rozotretý cesnak a podľa chuti osolíme. Vložíme do tortovej formy a uhladíme na rovnakú výšku. Posypeme 1/2 strúhaného syra parmezán. Na jemno nakrájanú cibuľku necháme zosklovatieť, pridáme špenát a varíme do zmäknutia. Pridáme na kocky nakrájanú šunku prosciuto, dochutíme soľou a korením.
  • 2 Špenátovú zmes zložíme z plameňa a po chvíli do nej vmiešame mladý jačmeň. Navŕšime na základ z polenty a posypeme zvyšnou polovicou nastrúhaného parmezánu.
  • 3 Polentu je potrebné nechať trochu vychladnúť, aby držala tvar a dala sa dobre krájať.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.