Špenátová torta s mladým jačmeňom
Máte radi torty, ale zároveň chcete obmedziť sladké? Potom musíte rozhodne vyskúšať špenátovú tortu obohatenú mladým jačmeňom. Výborne sa chodia ako raňajky alebo ľahká večera.
Suroviny na prípravu
- 300 g polenty
- 300 g čerstvého špenátu
- 2 lyžice mladého jačmeňa v prášku
- 3 strúčiky cesnaku
- 150 g syra parmezán
- 100 g šunky prosciuto
- soľ a korenie
Návod na prípravu
- 1 Polentu pripravíme podľa návodu. Do hotovej polenty vmiešame rozotretý cesnak a podľa chuti osolíme. Vložíme do tortovej formy a uhladíme na rovnakú výšku. Posypeme 1/2 strúhaného syra parmezán. Na jemno nakrájanú cibuľku necháme zosklovatieť, pridáme špenát a varíme do zmäknutia. Pridáme na kocky nakrájanú šunku prosciuto, dochutíme soľou a korením.
- 2 Špenátovú zmes zložíme z plameňa a po chvíli do nej vmiešame mladý jačmeň. Navŕšime na základ z polenty a posypeme zvyšnou polovicou nastrúhaného parmezánu.
- 3 Polentu je potrebné nechať trochu vychladnúť, aby držala tvar a dala sa dobre krájať.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.
Kategória