Cuketový perník

Vláčny a nadýchaný perník je snom každej cukrárky a gazdinky. My máme zaručený a vyskúšaný recept, s ktorým sa Vám perník vždy podarí! Stačí pridať cuketu a je to!
Kategória: Sladké Recepty

Suroviny na prípravu

  •  300 g špaldovej múky
  •  200 g bieleho jogurtu
  •  2 veľké cukety
  •  100 ml oleja
  •  3 vajcia
  •  2 lyžice perníkového korenia
  •  Kypriaci prášok
  •  100 g trstinového cukru
  •  Marmeládu na pomazanie
  •  2 lyžicekakaa

Návod na prípravu

  • 1 Cukety dôkladne umyjeme a nastrúhame. Potom z nich dôkladne vytlačíme všetku vodu.
  • 2 V mise si zmiešame všetky sypké ingrediencie. Potom si vyšľaháme do peny vajcia s cukrom, pridáme olej, jogurt, sypkú zmes a nastrúhané cukety.
  • 3 Na plech vložíme papier na pečenie a prelejeme naň cesto. Pečieme v rúre cca 30 minút pri teplote 170 °C. Po vychladnutí rozrežeme a premažeme obľúbenou marmeládou. Medovník môžeme poliať čokoládou a posypať strúhaným kokosom.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.