Domáci karfiolový hummus

Hummus je tradičná krémová nátierka, ktorú pozná určite každý. Vedeli ste, že sa dá pripraviť aj inak, než z cícera? Vyskúšajte si hummus pripraviť napr. z karfiolu podľa nášho receptu. Ideálne na pečivo alebo so zeleninou.
Kategória: Slané Recepty

Suroviny na prípravu

  •  500 g karfiolu
  •  100 g tekvicového pyré
  •  3 lyžice olivového oleja
  •  2 lyžice tahini
  •  2 strúčiky cesnaku
  •  Šťavu z citróna
  •  Pol lyžičky rímskej rasce
  •  Soľ a korenie

Návod na prípravu

  • 1 Karfiol rozoberte na malé ružičky a vložte na plech vyložený papierom na pečenie. Karfiol pokvapkáme olivovým olejom a pečieme na 180 ° C a pečieme cca 45 minút.
  • 2 Upečený karfiol rozmixujeme dohladka spolu s cesnakom, tekvicovým pyré a pár kvapkami citróna. Pridáme tahini, rímsku rascu, soľ a korenie. Podľa potreby pridáme vodu.
  • 3 Hummus ochutnáme, príp. ešte dochutíme. Nakoniec vmixujeme trochu olivového oleja.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.