Banánovo -kukuričné palacinky s yaconom

Kto by nemal rád palacinky? Vyskúšajte kukuričné palacinky s banánom, na ktorých si pochutnajú aj celiáciu. Palacinky sú obohatené yaconom, ktorý výborne funguje ako sladidlo a navyše je prírodným zdrojom vlákniny a vápnika.
Kategória: Sladké Recepty

Suroviny na prípravu

  • 1 banán
  • 2 lyžičky yaconu
  • 1/2 hrnčeka mlieka (možno nahradiť rastlinným mliekom)
  • 1/4 šálky kukuričnej múky
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • kokosový olej

Návod na prípravu

  • 1 Kukuričnú múku zalejte mliekom a nechajte 30 minút odležať. Pridajte olúpaný banán, vajíčko a yacon. Všetko dôkladne rozmixujte. Konzistencia vzniknutého cesta by mala zodpovedať klasickému palacinkovému cestu.
  • 2 V prípade potreby môžete zahustiť trochou kukuričnej múky alebo naopak zriediť mliekom. Kto preferuje sladšiu chuť pridá med.
  • 3 Pečte na panvici ľahko potreté kokosovým olejom. Podávajte s gréckym jogurtom a sezónnym ovocím. My vyskúšali slivky a škoricu.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.