Vajíčková nátierka s mladým jačmeňom

Veľkonočná vajíčková nátierka je tradícia, ktorej sa neradi vzdávame. Je to navyše skvelý spôsob, ako zužitkovať vykoledované vajcia. V našom poňatí neobsahuje žiadnu majonézu. Namiesto toho je plná čerstvo vyrazených jarných byliniek. Čo nás na nej ale baví najviac je mladý jačmeň. Nátierka dodá krásnu farbu a sviežu chuť.
Kategória: Slané Recepty

Suroviny na prípravu

  • 3 vajcia
  • 1 lyžica mladého jačmeňa v prášku
  • 3 lyžice kyslej smotany / jogurtu
  • 1/2 cibule strednej veľkosti
  • korenie a soľ

Návod na prípravu

  • 1 Vajcia uvarte natvrdo a pokrájajte na drobné kocky. Pridajte najemno pokrájanú cibuľu, kyslú smotanu a šťavu z mladého jačmeňa v prášku.
  • 2 Ochuťte soľou, čiernym korením a dobre premiešajte. Ozdobte pažítkou, petržlenovou vňaťou či inými zelenými bylinkami. Nemusíte sa báť ani kvetov sedmokrások.
  • 3 Hotovú nátierku nechajte aspoň pol hodiny vychladiť.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.