Linecké pečivo patrí medzi najobľúbenejšie recepty vôbec. Tento rok sme si pre Vás pripravili linecké z kokosovej múky, teda je úplne bez lepku. Namiesto cukru sme zvolili agáve sirup a výsledok stojí za to. Vyskúšajte sami!
1Žĺtky si spoločne s maslom vyšľaháme do krémovej konzistencie, pridáme agáve sirup a znovu vyšľaháme. Po zapracovaní pridáme kokosovú múku, mandľovú múku, lieskoorechovú múku, jogurt/kokosové mlieko a na záver citrónovú šťavu. Vypracujeme cesto, ktoré dáme na hodinu do chladničky.
2Z cesta vyvaľkáme placku tak silnú, aby sa nám dobre pracovalo a vykrajovalo. Akonáhle máme cesto pripravené, môžeme začať vykrajovať. Vykrojené pečivo premiestnime opatrne na plech a pečieme cca 12 minút pri teplote 170 °C.
3Akonáhle máme pečivo upečené a vychladnuté, potrieme ovocnou marmeládou.