Domáca biela čokoláda

Vyhýbate sa mliečnym výrobkom, ale radi by ste si dopriali kvalitnú čokoládu? Vyskúšajte domácu bielu čokoládu podľa nášho receptu. Postup je veľmi jednoduchý a zvládne ho skutočne každý.
Kategória: Sladké Recepty

Suroviny na prípravu

Návod na prípravu

  • 1 Vo vodnom kúpeli rozpustite kakaové maslo. Akonáhle je maslo rozpustené, pridajte kokosový olej. Na miešanie použite kovovú metličku či vidličku (nie nič drevené). Akonáhle je zmes rozpustená, pridajte kokosový cukor, vanilkový extrakt a štipku soli.
  • 2 Zmes odstavte a vlejte na alobal alebo do silikónových formičiek, podľa ľubovôle. Dajte do mrazničky najmenej na pol hodiny.
  • 3 Čokoládu skladujte v chladničke, pretože pri vyšších teplotách sa môže roztekať. Garantujeme vám, že tam aj tak dlho nevydrží, pretože akonáhle sa raz zahryznete, nebudete môcť prestať.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.