Jablkový dezert s goji

Kombinácia jablka a škorice sa hodí nielen v období Vianoc, ale urobí radosť našim chuťovým bunkám po celý rok. Obzvlášť, keď sa k tejto kombinácii pripojí aj goji berries. Vyskúšajte náš recept na jablkový dezert!
Kategória: Sladké Recepty

Suroviny na prípravu

  •  100 g ovsených bezlepkových vločiek
  •  50 g pohánkových vločiek
  •  3 lyžice goji berries
  •  100 g bieleho jogurtu
  •  2 lyžice kokosového oleja
  •  2 lyžice škorice
  •  3 veľké jablká
  •  2 vajcia
  •  3 lyžice agáve sirupu
  •  400 ml vody
  •  1 kypriaci prášok
  •  štipka soli

Návod na prípravu

  • 1 Na kocky si nakrájame jablká, ktoré následne zmiešame so škoricou. Vločky zalejeme horúcou vodou a necháme odpočinúť. Medzitým si vyšľaháme tuhý sneh z vaječných bielkov.
  • 2 K vločkám pridáme prášok do pečiva s jogurtom a poriadne premiešame. Do zmesi pridáme sneh, agávový sirup a goji berries.
  • 3 Zmes nalejeme do formy, ktorú sme si predtým vymazali kokosovým olejom. Na zmes pridáme jablká so škoricou. Pečieme v rúre zhruba 50 minút pri teplote 180 °C.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.