Veľkonočný banánový baránok

Veľká noc sa opäť nezadržateľne blíži a my pre Vás máme niekoľko tradičných receptov, ktoré sme prerobili do zdravšej, napriek tomu veľmi chutnej alternatívy. Vyskúšajte banánového baránka podľa nášho receptu, ktorého si zamilujú nielen deti.
Kategória: Sladké Recepty

Suroviny na prípravu

Návod na prípravu

  • 1 Zmäknuté maslo zmiešame s kokosovým cukrom. Do zmesi následne pridáme žĺtky, rozšľahané banány, maslo, pohánkovú a banánovú múku a prášok do pečiva. Všetko poriadne premiešame.
  • 2 Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý následne pridáme do už hotovej zmesi.
  • 3 Formu na baránka vymastíme maslom a vysypeme pohánkovou múkou. Do formy vlejeme cesto a pečieme zhruba 50 minút pri teplote 180 °C. Po vychladnutí môžeme baránka preliať čokoládovou polevou.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.