Vegánska veľkonočná plnka

Máte radi veľkonočnú plnku z čerstvých žihľav, ale neviete ako ju pripraviť zdravšie? Vyskúšajte vegánsku verziu bez lepku, výsledok stojí za to!
Kategória: Slané Recepty

Suroviny na prípravu

  •  200 g pšeno
  •  2 hrsti sparených žihľav
  •  100 g žltej šošovky
  •  2 lyžice konopných semienok
  •  2 strúčiky cesnaku
  •  2 lyžice majoránky
  •  2 jarné cibuľky
  •  1 červená paprika
  •  1 lyžica kurkumy
  •  4 lyžice olivového oleja
  •  1 lyžica chia semienok
  •  pohánkovú múku na vysypanie formy
  •  soľ a korenie

Návod na prípravu

  • 1 Žltú šošovku rozvaríme do hustej kaše, pridáme k nej uvarené pšeno a premiešame. Pridáme cesnak a ďalšie korenie. Ďalej pridáme olivový olej, chia semienka a konopné semienka. Opäť premiešame.
  • 2 Do zmesi pridáme nakrájanú zeleninu podľa chuti a žihľavy. Zmes preložíme do vymastenej a pohánkovou múkou vysypanej formy.
  • 3 Pečieme v rúre cca 45 minút pri teplote 200 °C. Plnku nechajte vychladnúť, pretože teplá je veľmi krehká a mohla by sa rozpadnúť.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.