Zeleninový šalát na zahriatie

Milujete šaláty na všetky spôsoby rovnako ako my, ale v chladnom období volíte radšej jedlá, ktoré Vás zahrejú nielen na srdci, ale aj v tele? Vyskúšajte šalát podľa nášho receptu.
Kategória: Slané Recepty

Suroviny na prípravu

  •  400 g tekvica hokkaido
  •  250 g červené šošovky
  •  1 ks stopkového zeleru
  •  100 g syra feta
  •  šťavu z citróna
  •  soľ a korenie
  •  1 strúčik cesnaku
  •  1 lyžica konopných semienok
  •  hrsť rukoly
  •  1/4 hrnčeka olivového oleja
  •  1 hrsť nasekaných vlašských orechov
  •  chilli korenie

Návod na prípravu

  • 1 Najprv si nakrájame na menšie kúsky tekvicu, ktorú následne upečieme v rúre zhruba 20 minút pri teplote 200°C pokiaľ nie je mäkká. Medzitým si uvaríme šošovku, ktorú prepláchneme a dáme nabok.
  • 2 Na panvici si na olivovom oleji orestujeme cesnak, zeler a cibuľu. Pridáme šťavu z citróna a všetko zmiešame s uvarenou šošovkou. Dochutiť môžeme napr. mätou, ktorá nám šalát krásne rozvonia.
  • 3 Do zmesi vmiešame uvarenú tekvicu, pridáme syr feta, konopné semienka, rukolu, orechy, chilli a všetko dôkladne premiešame. Na záver dochutíme soľou a korením podľa potreby.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.