Čokoládový hummus s kakaom

Lahodný pokrm z cícera a sezamovej pasty prezývaný hummus pozná v dnešnej dobe takmer každý. Pokiaľ ste ho však neskúšali v sladkom variante, neviete o čo prichádzate! Vyskúšajte náš recept, ktorý si okamžite zamilujete.
Kategória: Sladké Recepty

Suroviny na prípravu

  •  200 g cíceru
  •  50 g tahini pasty
  •  3 lyžicekakaa
  •  50 ml kokosového mlieka
  •  30 g orechového masla
  •  2 lyžice agáve sirupu
  •  voda podľa potreby

Návod na prípravu

  • 1 Uvarený cícer si zmiešame spoločne s tahini pastou, kokosovým mliekom a rozmixujeme do hladkej zmesi.
  • 2 Potom pridáme orechové maslo,kakao, agáve sirup a opäť dôkladne mixujeme. Pokiaľ by bola pasta príliš tuhá, pridáme trochu vody.
  • 3 Čokoládový hummus môžeme podávať ako desiatu napr. s ovocím alebo si ju natrieť na obľúbené pečivo ako zdravú alternatívu čokoládových nátierok.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.