Jáhlový nákyp s agáve sirupom

Jáhly patria medzi veľmi výživnú potravinu. Väčšinou sa pripravujú ako príloha. Vyskúšajte sladkú variantu podľa nášho receptu. Jáhlový nákyp s agáve si zamilujete raz dva.
Kategória: Sladké Recepty

Suroviny na prípravu

  •  150 g pšeno
  •  3 lyžice agáve sirupu
  •  200 g ovocného kompótu
  •  2 lyžičky prášku do pečiva
  •  50 g hrozienok
  •  2 vajcia
  •  100 ml mlieka
  •  2 lyžice masla

Návod na prípravu

  • 1 Jáhly uvaríme vo vode a mlieku do takmer kašovitej štruktúry. Po uvarení ich necháme vychladnúť.
  • 2 Rozdelíme si žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešame s agáve a hrozienkami a pridáme do našej pšeno zmesi. Z bielkov vyšľaháme sneh a pridáme do zmesi.
  • 3 Polovicu zmesi dáme do pekáča, pridáme ovocie z kompótu a následne vložíme druhú polovicu zmesi. Navrch pridáme pár plátkov masla. Pečieme pri teplote 180 ° C do zlatista.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.