Vegánske baklažánové lasagne

Patríte medzi milovníkov talianskej kuchyne, ale nemôžete si kvôli intolerancii dopriať klasické lasagne? Vyskúšajte lasagne s baklažánom podľa nášho receptu.
Kategória: Slané Recepty

Suroviny na prípravu

  •  3 ks baklažánu
  •  4 čerstvé paradajky
  •  4 strúčiky cesnaku
  •  100 g údeného tofu
  •  150 g vegánskeho syra
  •  Tymian
  •  Chilli
  •  Bazalka
  •  Soľ a korenie
  •  Olivový olej
  •  2 lyžice chia semienok

Návod na prípravu

  • 1 Baklažány nakrájajte na centimetrové plátky, potrite olivovým olejom a opečte na panvici.
  • 2 Medzitým si nakrájajte paradajky a tofu na plátky. Osoľte a okoreňte. Pridajte cesnak, bylinky, chilli, chia semienka a premiešajte.
  • 3 Zapekaciu misku vymažte olejom a vrstvite ingrediencie na seba. Baklažán, paradajky, tofu a syr. Na záver pokvapkajte olivovým olejom, posypte syrom a dajte do rúry. Pečte zhruba 30 minút pri teplote 200 °C.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.