Mladý jačmeň

Ide o dobre známy jačmeň zberaný v ranej fáze rastu, kedy ešte nenasadil klasy a je vysoký len cca 25 cm. Je mimoriadne výkonným antioxidantom a celkovým tonikom vitamínov a minerálov.

Schválené zdravotné účinky mladého jačmeňa

Mladý jačmeň sa používa na celkovú tonizáciu organizmu [1] a na odstránenie voľných radikálov (antioxidačné účinky) [2]. Jeho konzumácia Vám dodá dôležité nutričné látky bez vedľajších efektov. Jedna z najcennejších látok, pre ktorú je mladý jačmeň tak cenený je dôležitý chlorofyl.

Popis

Známa fúzatá obilnina je jednou z najstarších kultúrnych rastlín. Ide vlastne o trávu z čeľade lipnicovitých, ktorá zahŕňa viac ako 20 divokých druhov. Z nich iba jačmeň siaty sa stal potravinovou superstar ľudskej civilizácie. Prvé doklady o konzumácii jačmennej šťavy alebo klíčkov pochádzajú z doby kamennej. V starovekom Egypte bol jačmeň už 5000 rokov pred naším letopočtom považovaný za jednu z hlavných plodín. V súčasnosti je čo do výmery osevných plôch štvrtou najčastejšie pestovanou plodinou sveta. Používa sa na kŕmne účely a výrobu sladu. Mladý zelený jačmeň v dnes známej forme sušeného prášku uviedol na scénu Dr. Yoshihide Hagiwara, zakladateľ Green Foods Corporation, v 60. rokoch 20. storočia. Vďaka nemu sa zelené potraviny stali celosvetovo známe.

Pestované v panenskej prírode
V horách štátu Utah má jačmeň ideálne podmienky.
Preukázateľný pôvod jačmeňa
Poznáme dodávateľa, pestovateľské podmienky aj receptúru spracovania.
Osvedčený spôsob spracovania
Prášok zo 100% šťavy neobsahuje žiadne prídavné látky ani chemikálie.
Správne načasovanie zberu
Prichádza vo chvíli, keď má mladá rastlina najväčšie množstvo živín.

Pestovanie, zber a spracovanie

Náš mladý jačmeň pochádza z čistej horskej prírody amerického štátu Utah. Lokalita leží v nadmorskej výške 1500 metrov na mimoriadne úrodnom dne bývalého sladkovodného jazera. Jačmeň sa žne, akonáhle rastlinka dosiahne výšku 20–25 cm. Vtedy má najväčšie množstvo živín. S ďalším rastom by ich množstvo klesalo, preto sa vhodný okamih zberu starostlivo posudzuje. Po zbere a opláchnutí sa svieže lístky jačmeňa vylisujú. Extrakt nazývaný šťava (alebo vyšťavená šťava) sa potom necelé 2 minúty suší pri teplote 31 °C. Vznikne prášok nabitý minerálmi, stopovými prvkami a vitamínmi, ktorý sa starostlivo zabalený dostane až do vašich rúk. Stačí ho zmiešať s vodou, a životodarná sila jačmeňa je späť.

Pestovateľ Jačmeňa Naturalis

Náš pestovateľ, sa výrobkom zdravej výživy venuje od roku 1993. Vďaka vysokej účinnosti ich výrobkov a prísnemu dodržiavaniu štandardov kvality sa na trhu zdravých potravín stala pojmom. My aj náš pestovateľ odmietame trend konzumácie chemicky vyrábaných vitamínov, liekov a doplnkov stravy.
Mapa USA

Certifikáty a ocenenia

Balenie

Prášok z mladého jačmeňa dovážame z USA a balíme do špeciálnych dóz. Spolupracujúca firma má mnohoročnú skúsenosť a rad certifikácií pre balenie potravín a potravinových doplnkov v bio kvalite. Baliaci aj distribučný proces spĺňa najvyššie požiadavky na ochranu nutričných hodnôt a hygienickú nezávadnosť výrobku.

Nutričné hodnoty

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1380 kJ / 326 kcal
Tuky 4,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 0,4 g
z toho cukry 0 g
Bielkoviny 28,4 g
Soľ 0,47 g

Jedinečné vlastnosti Jačmeňa Naturalis

Čistý produkt
Maximálny dôraz na kvalitu dokladá rad medzinárodných certifikácií.
Vysoký obsah vitamínov
Obrovské množstvo vitamínov a minerálov.
Vysoký obsah antioxidantov
Mimoriadne bohatý zdroj potrebných antioxidantov

Chcete sa na niečo spýtať? Neváhajte kontaktovať nášho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.

Napíšte nám
Zdroje
  • [1] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2010-00371
  • [2] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2010-00369
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.