Pórová polievka s cícerom

Kombinácia póru a krémového cíceru dokáže vytvoriť naozaj jedinečnú chuť! Vyskúšajte si doma pripraviť lahodnú pórovú polievku s cícerom podľa nášho receptu. Je hotová do pár minút a zvládne ju naozaj každý.
Kategória: Slané Recepty

Suroviny na prípravu

  •  200 g vopred namočené cícer
  •  1 pór
  •  3 ks zemiakov
  •  1 lyžička kurkumy
  •  2 strúčiky cesnaku
  •  1 ks cibuľa
  •  Štipka chilli
  •  Soľ a korenie
  •  Voda alebo zeleninový vývar
  •  Maslo

Návod na prípravu

  • 1 S dostatočným predstihom si namočíme cícer (ideálne cez noc). Na masle osmažíme cibuľu spoločne s cesnakom.
  • 2 Pridáme cícer, na kolieska nakrájaný pór a nakrájané zemiaky. Chvíľku spoločne orestujeme, pridáme chilli, kurkumu, soľ, korenie a následne zalejeme vodou alebo vývarom.
  • 3 Varíme cca 15 minút, pokiaľ nebudú zemiaky mäkké. Polievku môžeme následne podávať, alebo rozmixovať do krémovej konzistencie. Nakoniec ešte dochutíme soľou podľa potreby.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.