Kokosový cukor

Kokosový cukor patrí k zdravotne najprijateľnejším sladidlám. Má nízky glykemický index (35), je 100% prírodný, nerafinovaný, nefarbený, chemicky nespracovaný. Okrem týchto skvelých vlastností má tiež sviežu lahodnú karamelovú chuť, ktorá dodá Vášmu pokrmu ten pravý ríž.

Nutričné vlastnosti kokosového cukru

Ak porovnáme prírodný kokosový cukor s rafinovaným repným cukrom, musíme predovšetkým oceniť jeho oveľa nižší glykemický index. Kokosový cukor sa teda v krvi pomalšie rozkladá, telo z neho získava viac energie a má aj menej starostí s jeho odbúraním. Ďalšou prednosťou kokosového cukru je príjemne sladká chuť s ľahko karamelovým záverom. Kokosový cukor sa hodí na dochutenie nápojov i pokrmov. Nezamieňajte ho s palmovým cukrom, ktorý má iný pôvod a oveľa horšie nutričné zloženie.

Kokosová palma

Kokosová palma je strom kľúčový pre výživu obyvateľov oblastí, v ktorej rastie. Hlavný záujem púta kokosový orech, pecka plodu palmy, najväčšie rastlinné semeno schopné množenia. Nitro orecha vypĺňa nesmierne výživná kokosová hmota a kokosové mlieko, sterilná a chutná tekutina plná cenných látok. Tak ako sú kokosové orechy významným zdrojom potravín, listy a ďalšie časti stromu sa široko využívajú v tradičnom domácom hospodárstve. V západnom svete je obľúbenou „ zdravou pochutinou “.

Glykemický index 35
Veľmi nízka hodnota signalizuje ľahkú vstrebateľnosť cukru.
100% čistý a prírodný
Kokosový cukor nie je rafinovaný.
Lahodná karamelová chuť
Kokosový cukor vyniká lahodnou chuťou, ktorú len ťažko nahradíte.
Univerzálne použitie
Možno ho použiť na dochutenie nápojov i pokrmov.

Výroba kokosového cukru

Kokosový cukor sa získava z nektáru palmových kvetov. Šťava sa zahusťuje a odparuje, až z nej vznikne kryštalická pevná hmota. Väčšie hrudky sa rozdrvia na jemné kryštáliky. Kokosový cukor nie je rafinovaný a na jeho výrobu sa nepoužíva žiadna chémia.

Dodávateľ Kokosového Cukru Naturalis

Podmienkou zachovania nutričnej hodnoty kokosového cukru je šetrné spracovanie vysoko kvalitnej suroviny. Preto sme zvolili dodávateľa, ktorý má s pestovaním paliem a výrobou cukru veľmi bohaté skúsenosti. Dokladá ich rad medzinárodne uznávaných certifikátov. Cukor neobsahuje žiadne prídavné látky. Spoľahnite sa, že si život osladíte skutočne hodnotným sladidlom.
Mapa Indonézie

Certifikáty a ocenenia

Balenie

Jemne kryštalický kokosový cukor balíme do 250g sáčkov, príp. praktických plechových dóz, v českom závode špecializovanom na balenie bio potravín a potravinových doplnkov. Proces balenia je pod nepretržitou hygienickou kontrolou, ktorá bráni akémukoľvek mikrobiologickému alebo chemickému znečisteniu výrobku.

Nutričné hodnoty

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1612 kJ / 379 kcal
Tuky 0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 93,1 g
z toho cukry 93,1 g
Bielkoviny 1,6 g
Soľ 0 g

Jedinečné vlastnosti Kokosového Cukru Naturalis

Bio certifikácia
Cukor z paliem pestovaných udržateľným spôsobom.
Šetrné spracovanie
Vyrába sa dehydratáciou nektáru palmových kvetov bez chémie a rafinácie.
Výborná chuť
Ľahko karamelová chuť charakteristická pre najkvalitnejší cukor.

Chcete sa na niečo spýtať? Neváhajte kontaktovať nášho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.

Napíšte nám
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.