Ktorá chlorella je najkvalitnejšia?

Na trhu nachádzame širokú škáluchlorell. Pred samotným nákupom je dobré poznať aspoň základné kritériá kvality. Ak budeme mať pri nákupe na pamäti nasledujúcich päť bodov, máme istotu, že sa pri výbere.

Podľa čoho chlorellu vybrať?

1) Cena

Výrazne nízka cenachlorelly môže naznačovať, že sa jedná o nie príliš kvalitný výrobok.

2) Miesto pestovania

Miesto pestovania má úplne zásadný vplyv na kvalitu riasy chlorelly. Najkvalitnejšia chlorella pochádza z Taiwanu. Dôležitý je dostatok slnečných dní, čistotu ovzdušia a predovšetkým kontrolovaná kvalita vody.

3) Narušenie bunkovej steny – dezintegrácia

Bunková stenachlorelly je tvorená celulózou, ktorá je pre človeka nestráviteľná. Aby sme dokázali využiť maximum výživovo hodnotných látok, treba bunkovú stenu chlorelly narušiť. Metóda STEAM je jedna z najšetrnejších metód používaných na dezintegráciu chlorelly. Vstrebateľnosť dezintegrovanej chlorelly vzrastá z 20% na 80%.

4) Sfarbenie

Chlorella pestovaná za nedostatočného svetla nedosahuje tmavo zelené zafarbenie. Svetlé sfarbenie chlorelly môže tiež poukazovať na nevhodné skladovanie.

5) Certifikáty kvality

Osvedčení výrobcovia môžu doložiť kvalitu svojejchlorelly radom certifikátov o ocenení [1].

Zdroje:
  • [1] www.chlorella.rebelia.cz/kde-koupit.html
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.