Šošovkový šalát s pečenou zeleninou

Šošovkový šalát s pečenou zeleninou je skvelá voľba na obed alebo na večeru. Vďaka rastlinným bielkovinám nás rýchlo zasýti a dodá potrebné živiny. Je veľmi ľahký na prípravu a je možné si ho pripraviť aj na niekoľko dní dopredu.
Kategória: Slané Recepty

Suroviny na prípravu

  •  300 g šošovky
  •  2 ks červenej paprikyy
  •  2 ks cukety
  •  3 ks mrkvy
  •  Hrsť sušených paradajok
  •  150 g bieleho jogurtu
  •  Olivový olej
  •  Čerstvý kôpor
  •  2 strúčiky cesnaku
  •  Šťava z citróna
  •  Kozí syr
  •  Soľ a korenie

Návod na prípravu

  • 1 Papriku, cuketu a mrkvu si nakrájame na plátky, pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry piecť pri teplote 200 °C zhruba na 20 minút.
  • 2 Medzitým si uvaríme šošovku podľa návodu. V miske si pripravíme aj zálievku na šalát. Zmiešame jogurt, kôpor, rozotrený cesnak a dochutíme šťavou z citróna a štipkou soli.
  • 3 Šošovku scedíme a dáme do misky. Zmiešame so zálievkou, pridáme pečenú zeleninu, sušené paradajky a na záver kozí syr. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.