Šošovkový šalát s pečenou zeleninou je skvelá voľba na obed alebo na večeru. Vďaka rastlinným bielkovinám nás rýchlo zasýti a dodá potrebné živiny. Je veľmi ľahký na prípravu a je možné si ho pripraviť aj na niekoľko dní dopredu.
1Papriku, cuketu a mrkvu si nakrájame na plátky, pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry piecť pri teplote 200 °C zhruba na 20 minút.
2Medzitým si uvaríme šošovku podľa návodu. V miske si pripravíme aj zálievku na šalát. Zmiešame jogurt, kôpor, rozotrený cesnak a dochutíme šťavou z citróna a štipkou soli.
3Šošovku scedíme a dáme do misky. Zmiešame so zálievkou, pridáme pečenú zeleninu, sušené paradajky a na záver kozí syr. Podľa chuti osolíme a okoreníme.