Jesenné tekvicové rizoto

Pokiaľ milujete rovnako ako my taliansku kuchyňu, potom rozhodne musíte vyskúšať jesenné rizoto s tekvicou podľa nášho receptu. Uvarte si túto dobrotu doma aj vy.
Kategória: Slané Recepty

Suroviny na prípravu

  •  600 g tekvica
  •  300 g ryže arborio
  •  3 lyžice olivového oleja
  •  60 g masla
  •  100 g parmezánu
  •  500 ml zeleninového vývaru
  •  1 ks cibuľa
  •  soľ a korenie na dochutenie
  •  10 lístkov šalvie
  •  konopné semienka na ozdobenie

Návod na prípravu

  • 1 Na panvici si na oleji opražíme cibuľku kým nebude mäkká. Pridáme nasekanú šalviu a varíme niekoľko minút. Pridáme ryžu a potom zhruba 1/3 zeleninového vývaru. Varíme, kým sa vývar nevstrebe.
  • 2 Pridáme na kocky nakrájanú tekvicu a opäť časť vývaru, znovu za občasného miešania varíme, kým nie je konzistencia rizota krémová. Vývar nemusíte pridať všetok, je dôležité, aby sa vždy vstrebal a rizoto zostalo krémové.
  • 3 Keď je rizoto takmer hotové, pridáme doň maslo a dochutíme soľou a korením. Rizoto nakoniec ozdobíme nastrúhaným parmezánom a pridať môžeme aj konopné semienka.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.