Cícerové curry s kvapkou agáve

Medzi naše najobľúbenejšie jedlá patrí jednoznačne curry. Dlho sme skúšali jeho rôzne bezmäsité varianty a medzi tú najviac podarenú radíme jednoznačne cícerové curry, ktoré sme navyše vylepšili o kvapku agáve sirupu. To musíte vyskúšať!
Kategória: Slané Recepty

Suroviny na prípravu

  •  400 g sterilizované cícer
  •  1 strúčik cesnaku
  •  1/2 lyžičky agáve sirupu
  •  1 cm čerstvého zázvoru
  •  2 lyžice kokosové oleje
  •  200 ml kokosovej smotany
  •  2 lyžice curry pasty
  •  hrsť fazuľových strukov
  •  šťava z limetky
  •  chilli korenie na dochutenie

Návod na prípravu

  • 1 Na panvici si rozohrejeme kokosový olej, na ktorom orestujeme nakrájaný cesnak, zázvor a pridáme curry pastu a chilli.
  • 2 Pridáme fazuľové struky, prepláchnutý cícer a pridáme kokosovú smotanu. Necháme povariť zhruba 15 minút.
  • 3 Na záver pridáme agáve sirup a šťavu z limetky. Podávame buď samotné alebo s ryžou.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.