Tekvicové cookies s kokosovým cukrom

Tekvicové cookies sú vynikajúcou a hlavne podstatne zdravšou alternatívou obľúbených sušienok. Namiesto klasického bieleho cukru sme použili kokosový cukor, ktorý je jedným z najzdravších prírodných sladidiel. Má výraznú chuť s karamelovým nádychom. Je bohatý na vitamíny, minerály (železo, zinok vápnik, draslík) a aminokyseliny. Priaznivý je aj nízky glykemický index (35).
Kategória: Sladké Recepty

Suroviny na prípravu

  • 1/4 tekvica hokaido
  • 1 a 1/2 hrnčeka celozrnnej múky
  • 1/2 hrnčeka ovsených vločiek
  • 3/4 šálky kokosového cukru
  • 1/2 šálky kokosového oleja
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžica škorice

Návod na prípravu

  • 1 Tekvicu hokaido umyte a vydlabajte vnútro. Aj so šupkou rozkrájajte na kocky a pečte v rúre pri 200 ° C 20 - 25 minút. Keď je tekvica mäkká, vyberte ju z rúry. Vychladnutú tekvicu rozmixujte na pyré.
  • 2 Zmiešajte múku, ovsené vločky, jedlú sódu, kokosový cukor a škoricu. Do zmesi vmiešajte cca 3/4 hrnčeka tekvicového pyré a kokosový olej. Dobre premiešajte. Kopčeky vzniknutého cesta nanášajte pomocou lyžice na plech vyložený papierom na pečenie.
  • 3 Nezabúdajte na dostatočný odstup medzi jednotlivými kôpkami. Pečte dozlatista v rúre predhriatej na 180 °C (cca 15 minút).
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.