Acerola

Príjemne kyslastý prášok zo sušených plodov "tropické čerešne" je najbohatším prírodným zdrojom vitamínu C na svete. 1 čajová lyžička Vám stačí na doplnenie dostatočne vysokého množstva vitamínu C, ktorý úspešne posilňuje imunitný systém.

Schválené zdravotné účinky aceroly

Neobvyklá koncentrácia prírodného vitamínu C 1 je skvelou správou pre imunitný systém vášho organizmu. Prírodná forma vitamínu uľahčuje vstrebávanie kyseliny askorbovej, čo účinok aceroly v porovnaní s umelými prípravkami ešte zvyšuje. Vitamín C prispieva k normálnej funkcii imunitného systému, k zníženiu miery únavy a vyčerpania. Tiež prispieva k tvorbe kolagénu pre normálnu funkciu kostí, zubov, ďasien či kože 2.

Popis

Acerola alebo malpígia je vždyzelený ker alebo stromček pochádzajúci z tropických a subtropických oblastí latinskej Ameriky. Pestuje sa pre okrúhle až mierne sploštené červené plody, ktoré v teplých a slnečných podmienkach dozrievajú aj trikrát ročne. Šťavnatá dužina obvykle obsahuje trojicu semien. To nemusí konzumentov trápiť, pretože acerolu dostanú vo forme prírodného sušeného prášku, ktorý obsahuje najviac vitamínu C zo všetkých známych superpotravín.

Pestované v panenskej prírode
Naša acerola rastie a dozrieva v krajine svojho pôvodu, brazílskej Amazónii.
Preukázateľný pôvod aceroly
Poznáme svojho pestovateľa a vieme, ako si pri zbere a spracovaní počína.
Osvedčený spôsob spracovania
Sušenie mrazom zachová drvivou väčšinou vitamínov a ďalších cenných látok.
Správne načasovanie zberu
Správny okamih pre zber zrelých plodov určí dlhoročná skúsenosť pestovateľa.

Pestovanie, zber a spracovanie

Čerstvo zozbierané plody aceroly sa usušia a pomelú na jemný prášok. U našej Aceroly Naturalis sa používa metóda lyofilizácie, sušenia mrazom, pri ktorom sa zachová až 95 % účinných látok – dvakrát viac ako by to bolo pri bežnom sušení.

Acerola - kráľovná vitamínu C

Pestovateľ Aceroly Naturalis

Pestovateľ nášho produktu pôsobí v pravlaste aceroly, západnej Brazílii. Starostlivosť o stromy, načasovanie a priebehu zberu a následnému sušeniu čerstvých plodov venuje maximálnu pozornosť. Dokladá ju množstvo certifikátov, výsledky každoročných testov kvality i záujem spotrebiteľov z celého sveta.
Mapa Brazília

Certifikáty a ocenenia

Balenie

Prášok z vysušenej aceroly balíme v špecializovanej firme, ktorá je certifikovaná na balenie biopotravín. Vrecká vkladané do plechoviek s viečkom dokonale chrániacim nutričné aj chuťové vlastnosti aceroly a jej hygienickú nezávadnosť.

Nutričné hodnoty

Výživové údaje na 100 g na 1 g (% RHP *)
Energetická hodnota 1396 kJ / 333 kcal 14 kJ / 3 kcal
Tuky 0 g 0,01 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g 0 g
Sacharidy 100 g 1 g
z toho cukry 14,6 g 0,14 g
Bielkoviny 0 g 0 g
Soľ 0 g 0 g
Vitamín C 30 600 mg 306 mg (383 %)

Jedinečné vlastnosti Aceroly Naturalis

Čistý produkt
Starostlivo usušený prášok z čerstvo zozbieraných plodov.
Extrémne bohatý zdroj vitamínu C
30x väčší obsah vitamínu C ako v čerstvom pomaranči.
Podpora imunitného systému
Intenzívna prevencia vírusových a ďalších ochorení.

Chcete sa na niečo spýtať? Neváhajte kontaktovať nášho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.

Napíšte nám
Zdroje
  • [1] https://eur-lex.europa.eu/legal-content/SK/TXT/PDF/?uri=CELEX:32006R1924&from=EN
  • [2] https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:136:0001:0040:SK:PDF
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.