Domáce sójové mlieko

Máte intoleranciu na laktózu, ste vegán alebo radšej uprednostňujete rastlinné mlieka a živočíšnym sa skôr vyhýbate? Vyrobte si svoje vlastné sójové mlieko z pohodlia domova. Výroba domáceho sójového mlieka je veľmi jednoduchá a zvládne ju naozaj každý.
Kategória: Sladké Recepty

Suroviny na prípravu

Návod na prípravu

  • 1 Sójové bôby namočte minimálne na 12 hodín do studenej vody, aby napučali. Vodu zlejte, bôby prepláchnite a pokiaľ chcete, aby chuť sójového mlieka bola jemnejšia, môžete z bôbov stiahnuť šupku.
  • 2 Bôby rozmixujte s litrom vody do hladkej zmesi. Vzniknutú zmes preceďte cez plátno. Zvyšná zmes sa nevyhadzuje, ale môžete ju použiť na pečenie. Mlieko prelejte do hrnca a priveďte do varu. Stiahnite teplotu a varte na miernom ohni zhruba 20 minút. Nechajte vychladiť a prípadný škralúp odstráňte.
  • 3 Môžete pridať agávový sirup na prisladenie a štipku soli. Mlieko vydrží maximálne jeden týždeň v chladničke.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.