Sirup z agáve

Sirup z agáve je sladidlo s obľubou používané namiesto repného cukru. Pre svoj veľmi nízky glykemický index nezaťažuje pankreas, je vhodný pre diabetikov aj tých, ktorí sa klasickým cukrom či cukrovým produktom vyhýbajú oblúkom.

Nutričné vlastnosti sirupu z agáve

Agávový sirup obsahuje mimoriadne veľký podiel fruktózy na úkor glukózy a sacharózy. Pretože na trávenie fruktózy nie je potrebná inzulín, konzumácia sirupu šetrí pankreas a dá sa odporučiť aj diabetikom. Výhodou sirupu z agáve je vysoká sladivosť a neutrálna chuť, ktorá (napríklad na rozdiel od medu) nemení arómu sladeného pokrmu. Nadmerná konzumácia fruktózy môže zaťažovať pečeň, sirup preto (rovnako ako iné sladidlá) konzumujte v rozumnej miere.

Popis

Aj keď sa agáve tvári ako kaktus, v skutočnosti patrí do rodiny k ľaliám a špargle. V tropických a subtropických oblastiach oboch Amerík nájdeme veľké množstvo druhov agáve. Všetky majú mohutné, tučné a ostnité listy, v ktorých rastlina v horúcom a suchom podnebí ukladá veľké množstvo vody. Agáve rastie veľmi pomaly a iba raz kvitne. Akonáhle semená dozrejú, rastlina odumrie. Lyko sa tradične používa na výrobu sisalových povrazov, listy na pálenie tequily a mezcalu.

Obľúbené alternatívne sladidlo
Vhodná náhrada predovšetkým za repný cukor.
Vysoká sladivosť
Stačí niekoľko kvapiek.
Neutrálna chuť
Na rozdiel od medu ai sladidiel nemá vlastnú výraznejšiu arómu.
Nízky glykemický index
Šetrí pankreas, hodí sa aj pre diabetikov.

Spracovanie sirupu

Agáve sa pestujú na plantážach. Z listov sa vylisuje šťava a spracuje podobne ako sirup z domáceho ovocia. Vďaka svojej sladivosti sa radí medzi tzv. „ zdravé pochutiny “.

Dodávateľ Agáve Sirupu Naturalis

Náš sirup pochádza z mexických agáve pestovaných v režime ekologického poľnohospodárstva. BIO kvalitu dokladajú medzinárodne uznávané certifikáty. Dôsledné testovanie kvality je samozrejmou súčasťou výrobného procesu.
Mapa Mexika

Certifikáty a ocenenia

Balenie

Sirup z mexickej agáve dodávame v 300ml nerozbitnej fľaši špeciálne určenej pre bio potraviny. Balíme v českej certifikovanej baliarni pod prísnou hygienickou kontrolou. Vlastnosti obalu a spôsob plnenia vylučujú akékoľvek znehodnotenie produktu.

Nutričné hodnoty

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1672 kJ / 400 kcal
Tuky 0,4 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 99,3 g
z toho cukry 96,5 g
Bielkoviny 0,1 g
Soľ 0 g

Jedinečné vlastnosti Agáve Sirupu Naturalis

Najvyššia kvalita
Bio certifikácia agáve a celého spracovateľského procesu.
Vhodný aj pre citlivých jedincov
Neobsahuje žiadne kontroverzné látky.
Výborná chuť
Kvalitná surovina a starostlivé spracovanie zaručuje skvelý chuťový zážitok.

Chcete sa na niečo spýtať? Neváhajte kontaktovať nášho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.

Napíšte nám
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.