Orechová bábovka

Kto by nemiloval tradičnú a všetkými obľúbenú bábovku. Orechová bábovka podľa nášho receptu Vás ohromí. Navyše je bez bielej múky, cukru a lepku, teda si pochutnajú aj celiáciu. Skvele sa hodia ako raňajky alebo sladká bodka k popoludňajšej káve.
Kategória: Sladké Recepty

Suroviny na prípravu

  • 1 lyžica kokosového oleja
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • 4 vajcia
  • 4 zrelé banány
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 150 g pohánkovej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • štipka soli

Návod na prípravu

  • 1 Bábovkovú formu vymastíme kokosovým olejom a vysypeme vlašskými orechmi. Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým extraktom a štipkou soli do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Vo veľkej mise zmiešame suché ingrediencie.
  • 2 Banány roztlačíme vidličkou a spolu s vyšľahanými žĺtkami ich pridáme k suchej zmesi. Nakoniec vmiešame sneh.
  • 3 Cesto vlejeme do formy a pečieme na 160 °C zhruba 45 až 60 minút.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.