Orechový mazanec s kokosovým cukrom
Čo sa Vám vybaví keď sa povie slovo Veľká noc? Okrem korbáča a farbených vajíčok je to určite mazanec. Tradičné veľkonočné raňajky môžu mať ale aj zdravšiu podobu. Vyskúšajte recept na orechový mazanec podľa nášho receptu.
Suroviny na prípravu
- 250 g pohánkovej múky
- 50 g kokosovej múky
- 50 g mandľovej múky
- hrsť pekanových orechov
- 200 g tvarohu
- 3 vajcia
- 40 g droždia
- 4 lyžice kokosového cukru
- 2 lyžice lucumy
- 250 ml rastlinného mlieka
- citrónová kôra
- muškátový oriešok
- štipka soli
Návod na prípravu
- 1 Z droždia, kokosového cukru, pohánkovej múky a vlažného mlieka si pripravíme kvások a necháme vykysnúť.
- 2 V mise si zmiešame spomínané múky, soľ a opäť pridáme kokosový cukor a lucumu. Do kvásku pridáme vajcia, tvaroh, nasekané pekanové orechy a vypracujeme vláčne cesto. Do hotového cesta pridáme muškátový oriešok a citrónovú kôru.
- 3 Necháme opäť vykysnúť zhruba 90 minút. Potom vytvarujeme z cesta mazanec, ktorý potrieme vodou s kvapkou oleja a ozdobíme plátkami mandlí. Pečieme v rúre cca 50 minút pri teplote 160 °C.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.
Kategória