Slaný tekvicový koláč

Tekvica patrí jednoznačne medzi najobľúbenejšie jesenné ingrediencie. Pokiaľ Vám už dochádza inšpirácia, čo z nej pripraviť, vyskúšajte slaný tekvicový koláč podľa nášho receptu.
Kategória: Slané Recepty

Suroviny na prípravu

  •  250 g pohánkovej múky
  •  50 g ryžovej múky
  •  štipka soli
  •  4 vajcia
  •  500 g tekvica hokkaido
  •  150 ml kokosovej smotany
  •  1/2 hrnčeka kokosového oleja
  •  100 g tvrdého syra
  •  1 ks cibuľa
  •  100 g slaniny

Návod na prípravu

  • 1 Tekvicu zbavíme šupky pomocou škrabky na zemiaky. Ďalej nastrúhame na hrubo syr a tekvicu. Slaninu nakrájame na menšie kocky.
  • 2 Všetky sypké ingredienné zmiešame, pridáme na plátky nakrájanú cibuľu, vajcia, kokosovú smotanu a kokosový olej.
  • 3 Do zmesi pridáme nastrúhanú tekvicu, syr a slaninu a opäť premiešame. Na záver osolíme. Pridať môžeme aj obľúbené korenie. Pečieme v rúre zhruba 30 minút pri teplote 180 °C. Podávať môžeme studené aj teplé.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.