Chlorella

Chlorella je sladkovodná riasa s vysokým množstvom bielkovín, železa a ďalších cenných látok. Pre svoje detoxikačné účinky je hojne vyhľadávaná ľuďmi s poruchou imunitného systému.

Schválené zdravotné účinky chlorelly

Chlorella vďaka svojim detoxikačným [1] vlastnostiam na seba viaže škodlivé látky a pomáha ich vylučovať z organizmu. Antioxidanty [2] chránia telo pred výskytom "zlých" voľných radikálov. Podporuje činnosť imunitného systému [3] či má pozitívny vplyv na črevá [4]. Chlorella napomáha regenerácii pečene [5] a zvyšuje energiu [6] či vitalitu [7]. Telu tiež dodáva kvalitné prírodné rastlinné bielkoviny.

Popis

Jeden z najznámejších predstaviteľov zelených potravín je chlorella. Ide o jednobunkovú zelenú riasu, vyvinutú pred 1,5 miliardou rokov a patrí k najstarším formám života na Zemi. Grécky názov odkazuje k farbe (chloros) a malej veľkosti (ella). Chlorella má viac druhov, k nutrične najhodnotnejším a komerčne najužívanejším patrí Chlorella pyrenoidosa a Chlorella vulgaris. Má veľmi odolnú bunkovú stenu, s ktorou si naše tráviace enzýmy nedokážu poradiť, preto je nutné ju pri spracovaní rozrušiť. Nezávislé testy ukázali, že najčistejšia chlorella sa pestuje na Taiwane.

Pestované v panenskej prírode
Naša chlorella sa pestuje na Taiwane, ďaleko od civilizácie a jej zdrojov znečistenia.
Preukázateľný pôvod chlorelly
Poznáme dodávateľa, pestovateľské podmienky aj presný postup spracovania.
Osvedčený spôsob spracovania
Dezintegrácia membrány buniek umožňuje maximálne využitie účinných látok organizmom.
Správne načasovanie zberu
Chlorella sa žne v štádiu s najväčším obsahom cenných živín.

Pestovanie, zber a spracovanie

Pestovanie skutočne kvalitnej chlorelly kladie vysoké nároky na čistotu vody a ovzdušia. Vyžaduje stabilný počet slnečných dní. Najlepšie podmienky ponúka Taiwan. Vývoj riasy v špeciálnych nádržiach trvá zhruba týždeň. Potom sa úroda zožne av separátoroch oddelí od nežiaducich nečistôt. Na rozdiel od bežnej praxe nepoužíva náš dodávateľ chemické, ale mechanické čistenie pomocou odstrediviek s jemnými filtrami. Zásadnou podmienkou aktivácie účinku chlorelly na ľudské zdravie je narušenie (dezintegrácia) odolných bunkových stien. Používa sa metóda tzv. sprejového sušenia (STEAM). Ako to funguje? Vlhká hmota sa vloží do špeciálneho výparníka, v ktorom sa za vysokého tlaku voda v okamihu odparí. Pri tom dôjde k mikroskopickému narušeniu bunkových stien bez toho, aby bol poškodený vlastný obsah buniek. Táto cesta vedie k vysokej, až 80% využiteľnosti nutričnej hodnoty chlorelly ľudským organizmom.

Pestovateľ Chlorelly Naturalis

Náš pestovateľ začal pestovať chlorellu na Taiwane ako prvý už v roku 1964. Spoločnosť založil Huang Chi-Jui, bývalý starosta Taipei City, spolu s významnými lekármi a podnikateľmi. V meste Tao Yuan County postavili prvú pestárne o ploche 25 000 m2 s ročnou výrobnou kapacitou 150 ton. Dnes je najväčším a najvyspelejším pestovateľom chlorelly na svete.
Mapa Taiwanu

Certifikáty a ocenenia

Balenie

Tablety lisované z vysušenej chlorelly dovážame a balíme do uzatvárateľných vrecúšok, resp. špeciálnych plechových dóz. Spolupracujúca firma má mnohoročnú skúsenosť a rad certifikácií pre balenie potravín a potravinových doplnkov v bio kvalite. Baliaci aj distribučný proces spĺňa najvyššie požiadavky na ochranu nutričných hodnôt a hygienickú nezávadnosť výrobku.

Nutričné hodnoty

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1692 kJ / 404 kcal
Tuky 11,6 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 5 g
Sacharidy 6,4 g
z toho cukry 1,45 g
Bielkoviny 57,5 g
Soľ 0,01 g

Jedinečné vlastnosti Chlorelly Naturalis

Čistý produkt
Najväčší dôraz na kvalitu, overený pestovateľ, rad certifikácií.
Ochrana organizmu
Detoxikačné či antioxidačné účinky na ľudské telo.
Vysoký obsah živín
Mimoriadny obsah kvalitných rastlinných bielkovín (60%).

Chcete sa na niečo spýtať? Neváhajte kontaktovať nášho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.

Napíšte nám
Zdroje
  • [1] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-2620
  • [2] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-2530
  • [3] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-2237
  • [4] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-4046
  • [5] http://registerofquestions.efsa.europa.eu/roqFrontend/questionLoader?question=EFSA-Q-2008-3148
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.