Kakaové maslo

Kakaové maslo je vysoko kvalitný rastlinný tuk s unikátnym zložením. Obsahuje veľké množstvo cenných látok, ktoré v iných tukoch nenájdete. Má široké použitie v studenej aj teplej kuchyni, hojne sa používa aj na šetrnú starostlivosť o pleť.

Vlastnosti kakaového masla

Kakaové maslo je tepelne stabilné a možno ho teda s kľudom používať aj na pečenie a vyprážanie. Kakaové maslo sa veľmi dobre hodí aj na šetrnú starostlivosť o pleť. Nie sú tuky ako tuky. Kakaové maslo sa radí nielen medzi zdravé tuky, ale dokonca medzi žiadané tuky! Nie je náhoda, že kakaové maslo je jednou z hlavných zložiek kvalitných čokolád, na ktorých si pochutnávajú milióny ľudí na celom svete. Kakaové maslo, vďaka svojej chuti a konzistencii, možno konzumovať aj samotné či jemne nastrúhané v ovsených (či iných) kašiach.

Popis kakaovníka

Kakaovníky tvorili podrast tropických pralesov tiahnucich sa kedysi z povodia Amazonky až k južným hraniciam Mexika. Strom vyžaduje stabilnú a vysokú teplotu aj vlhkosť. Len niektoré z dvoch desiatok druhov kakaovníkov vystupujú z teplých nížin do chladnejších podhorských oblastí. História kakaa sa píše niekoľko tisíc rokov. Kakaové bôby sa úspešne pestovali as chuťou konzumovali už v dávnej mayskej civilizácii. Kakaový nápoj bol dochucovaný korením, chilli alebo vanilkou; samotné kakaové bôby dokonca fungovali ako platidlo. Pre Európu objavil tajomstvo kakaa španielsky conquistador Hernando Cortéz v prvej polovici 16. storočia. Trvalo potom ešte dve storočia, kým sa kakao a kakaové maslo premenili na prvú tabuľku modernej čokolády.

Kvalitný rastlinný tuk
Vysoká tepelná stabilita, vhodný aj na vyprážanie.
Lahodná chuť
Hodí sa do teplej aj studenej kuchyne.
Ideálne aj ako "večerné" maškrtenie
Nalámajte si kakaové maslo a zobajte ho pri televízii.
Užite si "svoju" náladu
Doprajte si „svoju“ chvíľku s kakaovým maslom rovnako ako s kvalitnou čokoládou.

Výroba kakaového masla

Kakaové maslo je svetlý, vonný a lahodný tuk vylisovaný z rozdrvených kakaových bôbov. Pretože sa lisuje rýchlo a za studena, všetky cenné látky kakaa zostanú aj v masle veľmi dobre uchované.

Dodávateľ kakaového masla

Kakaové maslo nakupujeme od prvotriedneho dodávateľa z Peru. Garantuje starostlivý výber kvalitných kakaových bôbov a zodpovedný prístup ako k výrobe, tak k prírode. Výsledkom je významné postavenie, ktoré v brandži zastáva, a mnoho certifikátov a ocenení, ktorým sa jeho produkty môžu pochváliť.
Mapa Peru

Certifikáty a ocenenia

Balenie

Prvotriedne kakaové maslo balíme do 300ml pohárov s plechovým skrutkovacím viečkom. Spolupracujeme s českou baliarňou špecializovanou na balenie bio potravín a potravinových doplnkov. Je vybavená potrebnými certifikátmi aj kontrolnými mechanizmami, ktoré vylučujú riziko akéhokoľvek znečistenia alebo znehodnotenia produktu.

Nutričné hodnoty

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 3702 kJ / 900 kcal
Tuky 100 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 51,2 g
Sacharidy 0 g
z toho cukry 0 g
Bielkoviny 0,1 g
Soľ 0 g

Jedinečné vlastnosti Kakaového Masla Naturalis

Bio certifikácia
Naše peruánske kakaovníky sa pestujú v režime udržateľného poľnohospodárstva.
Šetrné spracovanie
Kakaové maslo sa šetrne lisuje zo starostlivo vybraných kakaových bôbov.
Spoľahlivá kvalita
Zaručená kvalita robí radosť pri príprave aj konzumácii pokrmov a nápojov.

Chcete sa na niečo spýtať? Neváhajte kontaktovať nášho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.

Napíšte nám
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.