Levulinic acid

Kyselina levulová je organická kyselina prirodzene sa vyskytujúca napr. v ryži, papáje či pšenici. Získava sa predovšetkým hydrolýzou z kukuričného škrobu, celulózy alebo rias. Nájdeme ju v mnohých kozmetických produktoch.
1
2
3
4
5
Kvalita zložky podľa stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / spracovaná prírodná zložka
Symbol kvality:
Použitie:
Konzervant
Zložka tiež známa ako:
Kyselina levulínová, kyselina levulínová

Popis zložky

Levulinic Acid je kyselina prírodného pôvodu, ktorá sa v prírode prirodzene vyskytuje v rôznych typoch rastlín a plodín. Je najčastejšie získavaná procesom derivácie z kukuričného škrobu. Kyselina levulová má antibakteriálne účinky, môže byť použitá ako konzervant. Zabraňuje vzniku baktérií a predlžuje dobu spotreby produktu. Funguje ako kondicionér a zmäkčovadlo. Hydratuje pokožku aj vlasy, zanecháva ich príjemné na dotyk av dobrom stave. Zlepšuje vzhľad suchej alebo poškodenej pokožky, znižuje jej lúpanie a obnovuje stratenú pružnosť. Navracia ju prirodzené pH. Býva používaná v krémoch na pleť aj ruky, telových čistiacich prostriedkoch, produktoch na intímnu hygienu, šampónoch a pod.

Komerčné využitie

  • Krémy na ruky
  • Pleťové krémy
  • Intímna hygiena
  • Šampóny
  • Pleťové čistiace produkty
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.