Lactic acid - kyselina mliečna
Kyselina mliečna vzniká fermentáciou baktérií, ktoré sa nachádzajú v ovocí, zelenine či mlieku. Kyselina mliečna teda môže byť živočíšneho pôvodu, ale veľmi často sa tiež vyrába synteticky, pretože je jednoduchšie ju vyrábať ako získavať organicky.
1
2
3
4
5
Kvalita zložky podľa stupnice:
2
Charakteristika kvality:
Dobré / spracovaná prírodná zložka
Symbol kvality:
Použitie:
Anti-age, redukcia pigmentových škvŕn, zjednotenie farebných tónov pleti
Zložka tiež známa ako:
Mliečna kyselina
Popis zložky
Kyselina mliečna Je to jedna z tzv. AHA kyselín. Kyselina mliečna sa v kozmetike používa predovšetkým pre svoje exfoliačné schopnosti – teda rozpúšťa látky, ktoré držia odumreté kožné bunky pohromade, a tým sa odhaľuje jemnejšia a zdravšia vrstva pokožky. Redukuje napr. prvé známky starnutia ako sú vrásky či pigmentové škvrny a zároveň zjednocuje farebný tón pleti. Okrem iného upravuje pH produktu, pleti aj vlasov. Má hydratujúce aj zvlhčujúce účinky.
Komerčné využitie
- Spreje na vlasy
- Telové krémy
- Rozjasňujúca tonika
- Umývacie gély
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.
Kategória