Kokosový olej

Kokosový olej je ideálny na vyprážanie a pečenie. Neprepaľuje sa ani neukladá v tukových tkanivách. Využitie nachádza v zdravej kuchyni aj v prírodnej kozmetike.

Použitie kokosového oleja

Kokosový olej (nezamieňajte s palmovým olejom) je ideálny na vyprážanie a pečenie, pretože sa až do cca 180 ° C neprepaľuje. Vďačí za to vysoko stabilným nasýteným mastným kyselinám. Rovnako stabilné sú aj voči biologickému rozkladu, tj žltnutiu. Kokosový olej je vďaka nim veľmi trvanlivý. Príjemne funguje aj v zažívacom trakte. Pomalé vstrebávanie spôsobuje pomalé uvoľňovanie energie a minimálne usadzovanie v telesných tkanivách. Kokosový olej je vynikajúcou alternatívou živočíšnych, slnečnicových či repkových olejov. Dobre ho možno využiť aj na kozmetické účely. Pridáva sa do kvalitných telových mliek či sprchových gélov, vhodný je aj na pleťové masky.

Popis

Kokosové orechy rastú vysoko v korunách kokosových paliem. Jeden strom nesie niekoľko jednotiek až mnoho desiatok plodov ročne. Botanicky vzaté kokosový orech nie je orech, ale pecka, ktorú pred dozretím obaľovala nevýrazná zelená dužina. Táto pecka je najväčším semenom sveta schopným vzklíčenia. Kľúčik preráža tvrdú stenu jedným z troch zarastených otvorov.

Pestované v panenskej prírode
Palmy pre náš olej rastú v nedotknutých oblastiach Srí Lanky.
Preukázateľný pôvod kokosového oleja
Poznáme svojho pestovateľa aj pracovné postupy, ktoré používa.
Osvedčený spôsob spracovania
Využitie kokosových orechov má na Srí Lanke legendárnu tradíciu.
Zdravý tuk so širokým využitím
Zloženie kokosového oleja je ideálne pre zdravú kuchyňu.

Pestovanie, zber a spracovanie

Význam kokosu pre výživu obyvateľov tropických oblastí zodpovedá významu ryže či obilia v iných častiach sveta. Kokosový olej je len jedným z produktov tejto životodarnej palmy. Lisuje sa za studena z kôpru, bielej dužiny na vnútornej stene orecha. Hovoríme o oleji, pri izbovej teplote má ale podobu mäkkého, voňavého a ľahko rozpustného tuku.

Pestovateľ

Orechy pre náš kokosový olej rastú na Srí Lanke v ideálnych klimatických a pôdnych podmienkach. Kľúčový význam kokosovej palmy pre lokálnu výživu a hospodárstvo je dôvodom hlbokých znalostí a dokonalej starostlivosti, ktorú miestni ľudia pestovaniu venujú. Náš pestovateľ dodáva prvotriedny tovar, spracovanie sleduje maximálnu kvalitu aj ohľaduplnosť k stromom a ich prostrediu. Kvalitu oleja dokladá rad certifikátov.
Mapa Srí Lanky

Certifikáty a ocenenia

Balenie

Produkt balíme v českom baliarni špecializovanom na balenie potravín a potravinových doplnkov v bio kvalite. Na váš stôl sa dostanú v 300ml dóze, ktorá dokonale bráni znečisteniu ako oleja v dóze, tak dózy olejom. Proces balenia a distribúcie podlieha prísnej hygienickej kontrole.

Nutričné hodnoty

Výživové údaje na 100 ml
Energetická hodnota 900 kJ / 123 kcal
Tuky 100 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 93 g
Sacharidy 0 g
z toho cukry 0 g
Bielkoviny 0 g
Soľ 0 g

Jedinečné vlastnosti Kokosového Oleja Naturalis

Čistý prírodný produkt
Nič ako mechanicky lisovaný olej so všetkými svojimi živinami.
Vynikajúci pre kuchyňu
Kokosový olej sa neprepaľuje ani neukladá v našich citlivých partiách.
Skvelý v kozmetike
Obsahuje komplex látok potrebných na regeneráciu pleti.

Chcete sa na niečo spýtať? Neváhajte kontaktovať nášho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.

Napíšte nám
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.