BIO čokoláda

Ako vybrať skutočne dobrú BIO čokoládu? Musíte poznať celý jej životopis. Spoznajte životný príbeh ručne vyrábaných čokolád Naturalis.

Pestovanie kakaových bôbov

Kakaovník je nesmierne náročná rastlina. Vyžaduje pôdne aj klimatické podmienky, aké nájdeme len vo vybraných lokalitách úzkeho rovníkového pásu. Tri zo štyroch kakaových kríkov rastú v Afrike, zvyšok v južnej Amerike. Pestovateľ sa musí veľmi snažiť, aby zožal kvalitné kakaové zrná. Ak chce dosiahnuť bio štandard, nároky sú ešte vyššie. Musí si vystačiť bez chemických hnojív a postrekov. Výsledok ale stojí za to. Vlastnosti kakaa sa 100% prenášajú do kvality a chuti čokolády. Kakao vždy platilo za strategickú surovinu aj luxusnú pochúťku, ktorá sa servírovala v zlatých pohároch a najvyberanejších úpravách. Za Aztékov sa kakaom aj platilo. Dámska spoločnosť na jednu noc údajne prišla na sto kakaových bôbov. Keď Carl Linné v 18. storočí podrobil kakaovník botanickému zatriedeniu, zvolil pre neho názov theobroma – potrava bohov. Kto prepadol kúzlu čokolády, potvrdí, že nepreháňal.

Zdravotné vlastnosti BIO čokolády

Plody kakaa vzdialene pripomínajú malé, pozdĺžne ryhované cukety, ktoré zrením zasychajú a farbia sa do hneda alebo oranžova. Kakaové zrno (a teda aj kvalitná čokoláda) obsahuje látky, po ktorých budete doslova unesení. Doprajte si pocit šťastia a uspokojenia s lahodnou BIO čokoládou. Ďalší bonusový bod je obsah horčíka - minerálu, ktorý potrebuje každý z nás. Výhodou kvalitnej BIO čokolády Naturalis je, že jej blahodárne účinky neznižuje či dokonca neprebíja množstvo repného cukru, palmový tuk ani iné škodlivé ingrediencie.

Najlepšie kakaové bôby
S láskou vypestované, starostlivo vybrané a spracované.
Majstrovsky pripravená čokoláda
Ručne vyrobená skúsenými majstrami chocolatiérmi.
Rôzne chuti, všetky vynikajúce
Môžete voliť medzi niekoľkými lahodnými chuťami.
Mimoriadna porcia dôležitých živín
Veľa minerálov a ďalších cenných látok.

Výroba BIO čokolády

Po zbere sa bôby oddelia od dužiny a veľmi starostlivo preberú. Niekoľko dní sa fermentujú a sušia. Ďalšie spracovanie má za úlohu podčiarknuť pravú kakaovú chuť a vôňu. Nakoniec sa bôby pomelú a zbavia tuku. Kvalitný kakaový prášok je kľúčovou zložkou surovej čokolády. Tá sa dostane do rúk skúseným českým chocolatierom, ktorí ju pretvoria na majstrovské dielo. S najvyššou starostlivosťou vybalansujú konzistenciu a chuť tak, aby nadchli oko, nos aj chuťové poháriky.

Pestovateľ a výrobca

Kakaové bôby pre naše bio čokolády pochádzajú z najlepších svetových plantáží v Peru av Dominikánskej republike. Vybrali sme dodávateľa s vynikajúcou reputáciou a veľmi dlhou tradíciou. Pestovateľské a výrobné tajomstvá špičkového kakaa a čokolády si odovzdávajú z generácie na generáciu. Overte si výnimočnosť ich čokolády.
Mapa Peru

Certifikáty a ocenenia

Druhy čokolády

Ručne vyrábané bio čokolády Naturalis spájajú príjemné s užitočným. Pochutnajte si na horkej či mliečnej čokoláde s čokoláde s golden berries, goji berries alebo bielou morušou. Pôžitok z lahodnej chuti umocní vedomie ozdravného účinku týchto superpotravín. Na výber je aj čokoláda posypaná drvenými nepraženými (raw) kakaovými bôbmi, čokoláda s chilli alebo s pomarančom. Všetky skvelé, každý si príde na svoje!

Balenie

Naše bio čokolády balíme do kvalitných obalov, ktoré dobre chránia ich jedinečnú vôňu. Spolupracujeme s prevereným českým závodom. Splnenie podmienok balenia zaručujú príslušné certifikáty a hygienické kontroly.

Jedinečné vlastnosti BIO Čokolád Naturalis

BIO produkt
Najvyššia kvalita s maximálnym ohľadom na ochranu prírody a záujmy miestnych obyvateľov.
Veľa príchutí, vždy skvelý zážitok
Musíte ochutnať!
Pôžitok a nutričná hodnota v jednom
Mnoho nutrične hodnotných látok robí našu čokoládu ešte lepšou.

Chcete sa na niečo spýtať? Neváhajte kontaktovať nášho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.

Napíšte nám
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.