Bezlepkový makovec

Tiež patrí makovec medzi Vaše najobľúbenejšie dezerty, ale všetky dostupné obsahujú lepok, ktorý nesmiete? Pripravte si doma podľa nášho receptu vláčny a nadýchaný bezlepkový makovec, ktorý si zamilujete na prvé uhryznutie! Je rýchly a veľmi ľahký na prípravu.
Kategória: Sladké Recepty

Suroviny na prípravu

  •   200 g maku
  •   4 vajcia
  •   200 g tvarohu
  •   3 nastrúhané jablká
  •   2 lžíce agáve sirupu
  •   1 lyžičku kypriaceho prášku
  •   Štipku soli

Návod na prípravu

  • 1Najprv si oddelíme žĺtky od bielkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
  • 2 Žĺtky si dáme vedľa do misy ak nim pridáme ostatné ingrediencie. Všetko dôkladne premiešame.
  • 3 Sneh opatrne zamiešame do cesta, prelejeme do formy a pečieme pri teplote 170 ° C cca 60 minút.
Máte niečo na srdci? Pridajte komentár.